Bostad

Saknar du bostad inför terminsstart och är orolig för nollningen? På nollning.nu listas ett gäng fastighetsföretag som du kan söka bostad hos. Fungerar inte detta kan du också kika på blocket.se där det brukar vara en del lägenheter att söka sig till. Du kan också på samma sida lägga ut en annons och söka lägenhet genom att hyresvärden kontaktar dig.

Har du inte hittat bostad innan nollningen brukar detta ordna sig ändå genom att kurskamrater ställer upp för varandra med soffor eller liknande. Nedanför har vi även några tips som ni kan besöka!

Är du osäker, tveka inte att kontakta oss!

Kårens bostäder/Bostadspotten

Som nyintagen student och medlem i Kåren har du rätt att ta del av Kårens nya bostadsplats Bostadspotten. Det du måste uppfylla för att vara berättigad är att du är antagen på minst 15hp samt att du inte redan är bosatt i Halmstad eller någon av kranskommunerna. OBS! Glöm inte att du måste betaltmedlemsavgiften till Kåren för att kunna ta del av Bostadspotten.

Läs mer på: http://www.karen.hh.se/studentbostader/bostadspotten/

HFAB

Det kommunala bostadsbolaget HFAB har såväl studentboende som vanliga lägenheter. Det är två olika köer, men som student kan du ställa dig i båda köerna. Ett par dagar i veckan den kommande tiden så kommer det ut Direktbostäder, då är det först till kvarn som gäller istället för ködagar/poäng. Det gäller att vara på hugget när Direktbostäder släpps, dessa går fort!

Läs mer på: www.hfab.se eller ring 035 – 13 83 00 för att få mer information

Willhem

Willhem har nyss tagit över en del av Kårens studentbostäder och erbjuder bra boende som enbart är för studenter. De arbetar inte enligt kösystem utan när de väljer vem som får boendet gör de en helhetsbedömning. För att få en lägenhet måste du först ha ett konto och sedan göra intresseanmälningar på de lägenheter som du är intresserad av. Ett tips är att gå dit, prata och berätta om din situation.

Läs mer på: www.willhem.se eller ring 035 – 280 42 51 för att få mer information

Crendo

En fastighetsförmedling som förmedlar lägenheter i olika storlekar från diverse fastighetsägare. Genom att göra en intresseanmälan till Crendo hamnar du i deras kösystem. Om du inte har fått erbjudande om en lägenhet efter tre månader måste du göra en ny intresseanmälan.

Läs mer på: www.crendo.se eller ring 035 – 15 24 30 för att få mer information

Natti Natti Hotell

Ett studentboende som fungerar som hotell på sommaren. Rummen är möblerade med säng, skrivbord, TV och ett litet kylskåp. Du får ta med dig ytterligare möbler men tänk på att du måste flytta ut över somrarna med tanke på att det fungerar som hotell då. Natti Natti har bostäder i fyra våningar med ett gemensamt kök på bottenplan. Boendet ligger precis i anslutning till Halmstads Centralstation.

Läs mer på: www.natti-natti.se eller ring 035 – 10 99 10 för att få mer information

Blocket

På Blockets bostadssida kan du hitta både rum/lägenheter som uthyrs runt-omkring Halmstad!
Lägg även ut en egen annons, så ökar dina chanser avsevärt, där du berättar kort om dig själv och att du söker studentboende!
Läs mer på www.blocket.se

Studentskeborgen, ett kvinnligt studentboende nära Högskolan i Halmstad

Studentskeborgen består av totalt 23 studentrum med fräscha gemensamhetsutrymmen och en lite större lägenhet. De flesta rummen har egen dusch och WC och några få har egen toalett men gemensamt duschutrymme.
Samtliga studenter har tillgång till kök, matsal, tvättstuga, sällskapsrum och en stor gård.
Naturligtvis finns det möjlighet till  fiberuppkoppling 100/100 mbt och studenterna har även tillgång till fri Wi-Fi och kabel-tv.  Studentskeborgen ligger väldigt centralt i Halmstads gamla fängelse från 1858. På bara några minuters gångavstånd ligger Stora Torg och Stadsbiblioteket samt att det är nära cykelavstånd till Högskolan.

 Läs mer på: www.halmstadsstudentskeborg.se/

Stugcentralen

Stugcentralen erbjuder studentboende (Från Högskolan I Halmstad) from augusti till juni. Alla studentboenden är belägna cirka 150 från havet, Ca:1 km till Halmstad Högskola / ICA Maxi och 3 km till centrum. Bussförbindelser finns året om och du har cykelavstånd till det mesta.

Hyrestid 2019-08-15 — 2020-06-15 med 3 månaders uppsägningstid
Värme,Vatten,Wi-Fi Ingår i hyran (El Tillkommer!)

För bokning & frågor: 0708-672476  Mikael@stugcentralen.se, Läs mer på: www.stugcentralen.se/studentboende

Studentlya.nu

Studentlya.nu är Sveriges största bostadsajt för studenter. Detta är en sajt som hjälper studenter att söka och hitta boende inför, under och delvis efter studietiden. Studentlya.nu äger själva inga studentrum, lägenheter eller annat boende utan är endast en förmedlingssajt. Följ länken för mer information! www.studentlya.nu 

Facebook

Det finns en del uthyrningssajter via facebook man kan hitta en ny bostad via! Tex via gruppen: Lägenheter i Halmstad.
Här läggs det ut annonser innehållandes allt ifrån rum till lägenheter och mindre stugor/hus. Du kan även lägga upp ett eget inlägg där du berättar vad du söker för boende.

 

© 2020 Lärarnollningen

Tema av Anders NorenUpp ↑