Bostad

Saknar du bostad inför terminsstart och är orolig för nollningen? På nollning.nu listas ett gäng fastighetsföretag som du kan söka bostad hos. Fungerar inte detta kan du också kika på blocket.se där det brukar vara en del lägenheter att söka sig till. Du kan också på samma sida lägga ut en annons och söka lägenhet genom att hyresvärden kontaktar dig.

Har du inte hittat bostad innan nollningen brukar detta ordna sig ändå genom att kurskamrater ställer upp för varandra med soffor eller liknande. Nedanför har vi även några tips som ni kan besöka!

Är du osäker, tveka inte att kontakta oss.

Kårens bostäder/Bostadspotten

Som nyintagen student och medlem i Kåren har du rätt att ta del av Kårens nya bostadsplats Bostadspotten. Det du måste uppfylla för att vara berättigad är att du är antagen på minst 15hp samt att du inte redan är bosatt i Halmstad eller någon av kranskommunerna. OBS! Glöm inte att du måste betaltmedlemsavgiften till Kåren för att kunna ta del av Bostadspotten.

Läs mer på: http://www.karen.hh.se/studentbostader/bostadspotten/

HFAB

Det kommunala bostadsbolaget HFAB har såväl studentboende som vanliga lägenheter. Det är två olika köer, men som student kan du ställa dig i båda köerna. Ett par dagar i veckan den kommande tiden så kommer det ut Direktbostäder, då är det först till kvarn som gäller istället för ködagar/poäng. Det gäller att vara på hugget när Direktbostäder släpps, dessa går fort!

Läs mer på: www.hfab.se eller ring 035 – 13 83 00 för att få mer information

Willhem

Willhem har nyss tagit över en del av Kårens studentbostäder och erbjuder bra boende som enbart är för studenter. De arbetar inte enligt kösystem utan när de väljer vem som får boendet gör de en helhetsbedömning. För att få en lägenhet måste du först ha ett konto och sedan göra intresseanmälningar på de lägenheter som du är intresserad av. Ett tips är att gå dit, prata och berätta om din situation.

Läs mer på: www.willhem.se eller ring 035 – 280 42 51 för att få mer information

Crendo

En fastighetsförmedling som förmedlar lägenheter i olika storlekar från diverse fastighetsägare. Genom att göra en intresseanmälan till Crendo hamnar du i deras kösystem. Om du inte har fått erbjudande om en lägenhet efter tre månader måste du göra en ny intresseanmälan.

Läs mer på: www.crendo.se eller ring 035 – 15 24 30 för att få mer information

Natti Natti Hotell

Ett studentboende som fungerar som hotell på sommaren. Rummen är möblerade med säng, skrivbord, TV och ett litet kylskåp. Du får ta med dig ytterligare möbler men tänk på att du måste flytta ut över somrarna med tanke på att det fungerar som hotell då. Natti Natti har bostäder i fyra våningar med ett gemensamt kök på bottenplan. Boendet ligger precis i anslutning till Halmstads Centralstation.

Läs mer på: www.natti-natti.se eller ring 035 – 10 99 10 för att få mer information

Halmstad City Vandrarhem

Ett vandrarhem med varierande storlek på rummen. Du delar dusch och WC med andra gäster. Som boende har du tillgång till allrum med TV, tvättstuga, trådlöst internet samt parkering. Det går att hyra rum terminsvis, men då detta är ett vandrarhem är det ett bra alternativ tills du hittar en annan bostad.

Läs mer på: www.halmstadcityvandrarhem.se, alternativt mailainfo@halmstadcityvandrarhem.se eller ring 0708 – 11 29 98 för att få mer information

Strandparken

Nära Östra Strand ligger Strandparken, en stugby med stugor i varierande storlekar. Det finns stugor att dela med andra eller mindre stugor som du kan bo själv i. Det finns grillplatser, volleybollplaner och fotbollsplaner. Strandparken ligger ungefär tio minuters cykelväg från högskolan. Även här gäller boendet enbart under terminstid.

Läs mer på: www.strandparken.com, alternativt mejla: boende@studentparken.com eller ring 035 – 12 36 94 för att få mer information

© 2019 Lärarnollningen

Tema av Anders NorenUpp ↑